Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο 82-66: Άμυνα από ατσάλι και πάτησε κορυφή
Type Here to Get Search Results !

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο 82-66: Άμυνα από ατσάλι και πάτησε κορυφή

 


Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τις ήττες των Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα και Μονακό κι έτσι νικώντας την Αρμάνι με 16 πόντους σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας μιας και έχει την μεγαλύτερη δαφορά πόντων σε επίθεση και άμυνα. 

Οι παίχτες του Μπαρτζώκα αν και μπήκαν άστοχοι επιθετικά μέχρι το 6:24" όπου μέχρι εκείνο το σημείο είχε πετύχει μόλις 5 πόντους, όλοι από τον Πίτερς. Στην συνέχεια Φαλ και Παπανικολάου μπήκαν στην εξίσωση, ενώ και ο Μακίσικ πέτυχε ένα πολύ όμορφο μπάζερ μπίτερ για να κλείσει η διαφορά στο +12 από την πρώτη κιόλας περίοδο. 

Η διαφορά των 12 πόντων διατηρούνταν μέχρι 2:33" για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μέχρι που η Αρμάνι με ένα επιμέρους σκορ 11-2 μείωσε στους 3 (41-38), για να πετύχει ο Σάσα το πρώτο του εύστοχο σουτ από τα 6.75 στην εκπνοή του ημιχρόνου. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε χτίσει ένα τείχος κάτω από το καλάθι του αναγκάζοντας την Ιταλική ομάδα να πετύχει μόλις 6 πόντους στην 3η περίοδο. Εξαιρετικοί όλοι οι παίχτες με τον Μπολομπόι να είναι ο μοναδικός που δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου μιας και δεν έπαιξε και πάρα πολύ. Ο Κέιναν παρότι άστοχος, ήταν πολύ μαχητικός και πραγματοποίησε εξαιρετικές άμυνες τελειώνοντας το παιχνίδι με 3 κλεψίματα. 

Βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό σύνολο που δεν στηρίζεται σε έναν παίχτη. Όλοι οι παίχτες πέτυχαν από 2 πόντους τουλάχιστον με εξαίρεση τον Λούτζη ο οποίος δεν έπαιξε πάνω από 2 λεπτά. Σε ένα κακό βράδυ του Μπολομπόι, υπάρχει ο Μπλακ ο οποίος όσο παίζει δίνει τα πάντα και είναι τρομερά μαχητικός. Ο Κέιναν σε ένα τραγικό επιθετικά βράδυ με 0 στα 6 σουτ καλύφθηκε από τον Μακίσικ ο οποίος σημείωσε 9 πόντους, ενώ και ο Τόμας Γουόκαπ έκανε εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Τέλος δεν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το εξαιρετικό παιχνίδι του Πίτερς ο οποίος σε 19' συμμετοχής κάλυψε ιδανικά τον Σάσα ο οποίος προερχόταν απο τραυματισμό, πετυχαίνοντας 16 πόντους με μόλις ένα άστοχο σουτ δύο πόντων. 

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο με 16 πόντους διαφορά μιας και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο δέχτηκε μόλις 28 πόντους. Αυτό σημαίνει ότι ανέβηκε στο 11-6 και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση με την λήξη του α' γύρου. 

Επόμενος σταθμός το Μονακό, εκεί που ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που ισοβαθμούν στον βαθμολογικό πίνακα και μια ομάδα που στον πρώτο γύρο έφυγε νικήτρια απο το ΣΕΦ με 76-81. Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πόσο μάλλον όταν έχουμε διαβολοβδομάδα και δύο μέρες μετά πρέπει να ταξιδέψει στην Ιταλία για να παίξει με την Μπολόνια, ενώ μην ξεχνάμε και το παιχνίδι με την ΑΕΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα την Κυριακή 8 Ιανουαρίου. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού για την επόμενη εβδομάδα:

Κυριακή 8 Ιανουαρίου: Ολυμπιακός - ΑΕΚ στις 19:15, ΣΕΦ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου: Μονακό - Ολυμπιακός στις 20:00, Salle Gaston Medecin

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου: Μπολόνια - Ολυμπιακός στις 21:30, Virtus Segafredo Arena

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

Hollywood Movies