Μια «διπρόσωπη» νίκη για τον Παναθηναϊκό
Type Here to Get Search Results !

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μια «διπρόσωπη» νίκη για τον Παναθηναϊκό

Σε ένα ΟΑΚΑ , με μια ατμόσφαιρα που δεν είχε καμία σχέση με αυτή που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, ο Παναθηναϊκός πήρε μια νίκη ψυχολογίας, καθώς κατάφερε να κερδίσει τη Ζαλγκίρις με 89-65. 

Εκτός από νίκη ψυχολογίας, θα χαρακτήριζα αυτή τη νίκη ως μια <<διπρόσωπη>> νίκη , γιατί άλλον Παναθηναϊκό είδαμε στην πρώτη και στη δεύτερη περίοδο και άλλον Παναθηναϊκό είδαμε στην τρίτη και στην τέταρτη περίοδο.

Στην πρώτη και στη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός έκανε πολλά λάθη επιθετικά, με αποτέλεσμα οι παίκτες της Ζαλγκίρις να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Επιπλέον , μεγάλο ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Παναθηναϊκός στα αμυντικά ριμπάουντ, καθώς πολλά καλάθια της Ζαλγκίρις ήρθαν από επιθετικά ριμπάουντ. Επίσης , αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως στο σετ παιχνίδι η Ζαλγκίρις χτύπησε τον Παναθηναϊκό από το χαμηλό ποστ, καθώς με τα miss match που δημιουργόντουσαν , η άμυνα του Παναθηναϊκού βρισκόταν σε πλήρη ανισορροπία , ενώ επιθετικά δεν υπήρχε ένα πλάνο . Με αυτά και με αυτά ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια, βρισκόμενος πίσω στο σκορ με 15 πόντους.

Από την έναρξη της τρίτης περιόδου, έως το τέλος του ματς ήταν λες και έβλεπες μια τελείως άλλη ομάδα . Ο Παναθηναϊκός έσφιξε πολύ την άμυνα του , με τους περιφερειακούς του να κάνουν εξαιρετική δουλειά στην πίεση της μπάλας, κλέβοντας αρκετές μπάλες, στις προσπάθειες των παικτών της Ζαλγκίρις από το χαμηλό ποστ , πάντα υπήρχαν βοήθειες ακόμα και με double team και σε μεγάλο βαθμό λύθηκε το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στα αμυντικά ριμπάουντ. Στην επίθεση , ο Παναθηναϊκός κατάφερε να απαγκιστρωθεί από το <<ένας εναντίον πέντε>> , με τους παίκτες του να παίζουν πιο ομαδικά και με τις περισσότερες επιλογές τους να είναι ορθολογικές. Έβλεπες ένα πλάνο , πράγμα που δεν υπήρχε στην πρώτη και στη δεύτερη περίοδο. Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανατρέψει μια διαφορά 15 πόντων και κατάφερε να κερδίσει μια από τις πιο σταθερές ομάδες της Ευρωλίγκας με 24 πόντους διαφορά.
 
Κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν ο Πάρις Λι με 24 πόντους, παίζοντας εξαιρετικά τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση , ενώ θετικοί ήταν και οι Μπέικον, Πονίτκα και Παπαγιάννης με 13,13 και 12 πόντους αντίστοιχα. Πρώτος σκόρερ της Ζαλγκίρις ήταν ο Σμιτς με 11 πόντους .

Κ.Μ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

Hollywood Movies