Μπολόνια - Ολυμπιακός 83-85: Μεγάλη νίκη που τον κρατάει στην 3η θέση
Type Here to Get Search Results !

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπολόνια - Ολυμπιακός 83-85: Μεγάλη νίκη που τον κρατάει στην 3η θέση

 


Ο Ολυμπιακός στην Ιταλία κατάθεσε ψυχή και έφυγε νικητής πετυχαίνοντας ένα τεράστιο διπλό, σε έναν αγώνα που ήταν δραματικός μέχρι το φινάλε. 

Μετά από μια φθηνή ήττα στην Γαλλία την Τρίτη, η ομάδα του Ολυμπιακού όφειλε στον ίδιο της τον εαυτό να σηκώσει κεφάλι και να πετύχει την 12η νίκη απέναντι στην Μπολόνια. Τα νέα λίγο πριν το τζάμπολ δεν ήταν και τα καλύτερα, μιας και προέκυψε η απουσία του Κώστα Σλούκα από την 12αδα, λόγω γαστρεντερίτιδας. Επιπλέον, πληροφορίες ήθελαν και τον Σάσα Βεζένκοφ να έχει ταλαιπωρηθεί από ίωση και μπορεί να συμπεριλήφθηκε στην 12άδα, αλλά δεν ήταν 100% έτοιμος. 

Αυτό σήμαινε πως κάποιοι παίχτες όπως Μακίσικ, Γουόκαπ, Κέιναν έπρεπε να πάρουν μπροστά και να δώσουν όσες περισσότερες βοήθειες μπορούσαν. Ο Μακίσικ πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση για φέτος, με τον Γουόκαπ παράλληλα να παίζει σκυλίσια άμυνα αλλά και να προσπαθεί επιθετικά κάπως να καλύψει τον παρτενέρ του που ήταν απών. Δύσκολο για έναν παιχτη που δεν είναι αυτός ο ρόλος του. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι με όμορφες επιθέσεις και πολύ καλή άμυνα, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι στα πρώτα 6 λεπτά η Μπολόνια είχε σημειώσει 9 πόντους και ο ΟΛυμπιακός 18. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και κάπως έτσι η Μπολόνια με ένα μπάζερ μπίτερ του τρελού Τεόντοσιτς έκλεισε την 1η περίοδο με το σκορ να είναι στο 22-22. Η 2η περίδος ήταν καλύτερη αμυντικά για τους ερυθρόλευκους αλλά η δυστοκία τους συνέχιζε να υπάρχει. Το σκορ ημιχρόνου ήταν στο 42-38 υπέρ της ελληνικής ομάδας με την καταραμένη 3η περίοδο να πλησιάζει. 

Παραδόξως, όμως, οι παίχτες του Μπαρτζώκα έκαναν μια σπουδαία τρίτη περίοδο με επιμέρους σκορ 15-21 και κάπως έτσι έφτασαν την διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Το φινάλε του αγώνα ήταν κάτι παραπάνω από δραματικό, με τους παίχτες του Ολυμπιακού να δίνουν σώμα και ψυχή στο παρκέ βουτώντας για κάθε κατοχή. Ένα λάθος που ίσως έκανε ο Μπαρτζώκας ήταν το γεγονός ότι έπαιζε με τους ίδιους παίχτες για περίπου ολόκληρη την 4η περίοδο. Γουόκαπ, Μακίσικ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ, έβγαλαν περίπου όλη την 4η περίοδο με αποτέλεσμα η διαφορά των 10 πόντων να έγινε καπνός. Ντέρμπι μέχρι το τέλος με τις διαφορές να είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο. 

Εν τέλει ο Ολυμπιακός έφυγε με την νίκη εξακολουθώντας να μην κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση των Ιταλών, οι οποίοι βέβαια δεν διέθεταν τον πιο επικίνδυνο σκόρερ τους επειδή αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές, τον Μίλος Τεόντοσιτς. Πράγματι, αν έπαιζε αυτός στην τελευταία επίθεση δεν ξέρει κανείς τι θα γινόταν αλλά μεταξύ μας, ας πρόσεχε...

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός κρατήθηκε στην 3η θέση με ρεκόρ 12-7, με την συνέχεια να είναι καυτή. Ακολουθούν Ρεάλ Μαδρίτης και Μακάμπι Τελ α Βιβ στο ΣΕΦ και μετά οι δύο τουρκικές ομάδες Φενέρ έξω, Εφές μέσα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

Hollywood Movies