Οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές μέχρι τώρα
Type Here to Get Search Results !

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές μέχρι τώρα


Το ποδόσφαιρο μπαίνει σε μία νέα φάση και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ισχύει με τις μεταγραφές ανά τον κόσμο.

Αναμφίβολα μιλάμε για ένα από τα πιο τρελά μεταγραφικά καλοκαίρια των τελευταίων ετών. Κάτι που εν πολλοίς οφείλεται στην εμπλοκή των Σαουδαράβων στα δρώμενα του ποδοσφαίρου και την αρπαγή πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών.

Βέβαια η εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στο ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι καινούριο στον χώρο. Πόσες και πόσες ομάδες στην Ευρώπη έχουν ιδιοκτήτες από την Σαουδική Αραβία ενώ ανέκαθεν αρκετοί ποδοσφαιριστές πήγαιναν στην δύση της καριέρας τους για τα χρήματα σε ομάδες του κόλπου. Ωστόσο αυτό που γίνεται το τελευταίαι διάστημα με τις τοπικές ομάδες να υπογράφουν τον ένα σταρ μετά τον άλλον δεν έχει προηγούμενο. Φυσικά και η διοργάνωση του μουντιάλ άνοιξε την όρεξη των Εμίρηδων, αλλά το σημαντικότερο γεγονός που ωθεί παίχτες παγκόσμιας κλάσης εκεί είναι η υπογραφή του Ρονάλντο από την Αλ Νασρ.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ φαίνεται πως αποτέλεσε σημαντικό πόλο έλξης για μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου οι οποίοι άφησαν την Ευρώπη για την Σαουδική Αραβία. Βέβαια χωρίς το κατάλληλο χρηματικό αντίτιμο κανένας δεν θα πήγαινε εκεί. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το ποδόσφαιρο έχει περάσει πλέον στην σφαίρα της υπεραξίας και των υπέρογκων χρηματικών ποσών, και αυτό κακά τα ψέματα είναι κάτι που μπορούν να προσφέρουν στην Σαουδική Αραβία. Παίχτες όπως οι Μανέ, Μπρόζοβιτς, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Φιρμίνο, Σεντ Μαξιμιν, Χέντερσον, Νέβες, Κουλιμπαλί, Μάλκομ και Μαχρέζ είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που άφησαν την Ευρώπη για την Σαουδική Αραβία. Μιλάμε για ονόματα που θα είχαν μεγάλο αντίκτυπο αν έφευγαν από μία ευρωπαϊκή ομάδα για μία άλλη.

Σε αυτό αν συνυπολογίσουμε και την φυγή του Μέσι για την Αμερική και τον άλλο πόλο έλξης που δημιουργείται εκεί με παίχτες όπως ο Μπουσκέτς ή ο Ζόρντι Άλμπα καταλαβαίνουμε πως το ποδόσφαιρο αλλάζει επίπεδο με περισσότερες ομάδας ανά την υφήλιο να εκμαιεύουν μέρος του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ακόμα και έτσι λοιπόν, το ποδόσφαιρο της Ευρώπης συνεχίζει και θα συνεχίσει να έχει τα πρωτιά τόσο των καλύτερων ομάδων όσο και του συνολικότερου επιπέδου. Άλλωστε όσο και υπέρογκα να είναι τα ποσά που δίνουν στις υπόλοιπες χώρες η Ευρώπη έχει τις ομάδες να μπορεί να αντισταθμίζει και να ελέγχει την κατάσταση.

Οι δέκα λοιπόν ακριβότερες μεταγραφές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι επί Ευρωπαικού εδάφους. Οι παίχτες που περιλαμβάνονται σε αυτή την λίστα είναι οι Declan Rice, Jude Bellingham, Josko Gvardiol, Kai Havertz, Rasmus Hojlund, Dominik Szoboszlai, Mason Mount, Snadro Tonali, Christopher Nkunku και Manuel Ugarte.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

Hollywood Movies